Selectează o Pagină

Din seria „Inițiative și provocări, … la EZRA!”, în contextul unei reforme spirituale de care este atâta nevoie în România, în cele ce urmează vă prezentăm detaliile aferente proiectului intitulat:

Rugăciunea „laicilor”, … la EZRA!

 

CHEMARE LA RUGĂCIUNE

În fiecare zi de miercuri (începând cu data de 18.09.2019) la mini biblioteca EZRA (Timișoara, Piața Plevnei, nr.4) este un timp de rugăciune non-denominațională, singurului Dumnezeu viu și adevărat, în numele Domnului nostru Isus Hristos, prin puterea și sub călăuzirea Duhului Sfânt.

-> în fiecare miercuri
Dimineața, 7.30 – 8.30
 
La prânz, 12.30 – 13.30 
Seara, orele 17.00 – 18.00
 

Cine poate participa?

Reuniunile de rugăciune sunt deschise publicului larg, oricărui om care se regăsește un una sau mai multe din descrierile de mai jos:

 1. Crede în Dumnezeu și în jertfa de ispășire a Domnului Isus Hristos (sau care este preocupat de starea lui spirituală și caută răspunsuri la frământările lui sau la aparenta și firava lui „pace” sufletească)
 2. Este temător de Dumnezeu și Îl iubește din toată inima (sau dorește să înțeleagă și să cunoască dragostea lui Dumnezeu și să aibă parte din abundență de ea în viața lui)
 3. Îi pasă de viața lui, de familia lui, de vecinii și/sau colegii de serviciu, de locuitorii Timișoarei și de poporul român, care au nevoie de mântuire
 4. Are o durere în suflet pentru starea morală și spirituală decăzută a bisericilor creștine așa cum sunt cunoscute în vremurile pe care le trăim (bisericile ortodoxe, catolice, protestante, evanghelice, non-denominaționale/neafiliate)
 5. Recunoaște nevoia primordială de Dumnezeul cel viu și adevărat în viața lui și a comunității în care trăiește (în familie, în biserică, în societate)
 6. Este dispus să-și aloce cel puțin 5 minute din timpul lui (dimineața, la prânz sau seara) pentru a se ruga împreună cu alți credincioși care se regăsesc într-una din descrierile de mai sus

 

Informații „tehnice”

Timpul de rugăciune este planificat în așa fel încât să țină seama de particularitățile programului fiecăruia, indiferent că este elev, student, salariat, antreprenor, liber profesionist, șomer sau pensionar, timișorean sau turist.

Astfel, au fost stabilite 3 intervale diferite în timpul zilei, în așa fel încât dacă îți dorești din toată inima să participi la rugăciune, să poți opta cel puțin pentru unul dintre ele:

 1. Dimineața, între orele 7.30 – 8.30 (înainte de a începe școala, serviciul etc.)
 2. La prânz, între orele 12.30 – 13.30 (în timpul pauzei de masă la serviciu sau a unei „ferestre” de la școală/facultate)
 3. Seara, între orele 17.00 – 18.00 (după serviciu, școală/facultate sau alte activități programate în timpul zilei)

Fiecare persoană interesată poate participa la orice întâlnire de rugăciune (de dimineață, prânz sau seara), în mod regulat sau doar ocazional, pentru doar 5 minute sau mai mult (cât dorește și cât îi permite timpul), cu toată libertatea, fără nicio restricție sau vreun angajament.

 

„Regulile” timpului de rugăciune

Fără a anula sau limita libertatea prezenței și manifestării Duhului Sfânt, avem în vedere următoarele elemente orientative pentru timpul efectiv de rugăciune:

 1. Începe și se sfârșește la orele stabilite
 2. Nimeni nu va „conduce” întâlnirile de rugăciune, ci vor fi libere; nu vor fi discuții sau dezbateri care să perturbe scopul întâlnirii, acela de rugăciune
 3. Rugăciunile pot fi făcute în gând, în murmur, cu voce tare, împreună sau individual, după caz
 4. Motivele personale/individuale de rugăciune (publice sau confidențiale) vor putea fi împărtășite verbal sau scrise pe un bilețel și se vor aduna într-un coșuleț, oricine altcineva – cu acea ocazie sau ulterior, o singură dată sau repetat – se va putea ruga pentru câte un caz concret în parte, până se va primi răspuns din partea lui Dumnezeu
 5. În funcție de participanți și de călăuzirea de moment, se vor putea înălța cântări creștine spre lauda lui Dumnezeu și bucuria participanților (fiind disponibile cărți de cântări)
 6. Vor fi disponibile Biblii pentru citirea Cuvântului lui Dumnezeu, ca bază pentru rugăciuni după voia lui Dumnezeu, precum și materiale devoționale călăuzitoare

 

Motive de rugăciune

Fiecare participant va putea veni cu motive personale de rugăciune, pe care le va putea împărtăși cu alții sau nu, după cum va aprecia de cuviință. Va exista o modalitate practică de centralizare a motivelor de rugăciune, pentru care să ne rugăm până se va primi răspuns din partea lui Dumnezeu.

De asemenea, se vor putea face propuneri de motive de rugăciune cu caracter general/permanent, care să fie preluate ca motive principale de rugăciune, urmând a fi mediatizate ca atare.

Pentru început, se stabilesc următoarele motive de rugăciune cu caracter general și de permanență:

 1. Pentru trezire spirituală în Timișoara (și în țară)
 2. Pentru slujitori după inima lui Dumnezeu (preoți, episcopi, păstori, prezbiteri, predicatori)
 3. Pentru o cercetare profundă a poporului român, să se întoarcă cu toată inima spre Dumnezeu, prin pocăință și credință în jertfa Domnului Isus Hristos

 

Texte biblice de bază pentru această inițiativă:

„… pregătește-te să întâlnești pe Dumnezeul tău …” – Amos 4:12

„Vai de cei ce trăiesc fără grijă în Sion” – Amos 6:1

 

Echipa EZRA, Timișoara, 13.09.2019

www.bibliotecaezra.ro | office@bibliotecaezra.ro | facebook: minibibliotecaEZRA | whatsapp: 0726-121219