Selectează o Pagină

Dacă ești elev sau student, pe baza unui carnet sau legitimație valabilă, beneficiezi gratuit de maxim 2 cărți împrumutate simultan, termen de retur de 30 de zile, precum și 10% discount la achiziția de cărți din rafturile bibliotecii! Te așteptăm.

Caută o carte și împrumută cu ușurință. 

Înscrie-te folosind formularul de mai jos și rezervă apoi cartea pe care dorești să o împrumuți, accesând lista de cărți:

caută o carte!

Cărți împrumutate simultan

Vei putea împrumuta tot timpul cărți, având în vedere limita impusă de abonamentul deținut. Aduci una la schimb și poți lua alta cu împrumut. Este atât de simplu!

Retur cărți

Între 20 și 60 de zile ai la dispoziție pentru a finaliza lectura cărților împrumutate. Fie că citești ocazional sau mult mai intens, în felul acesta avem grijă de toți cititorii.

Ceai din partea casei

Pentru că o cană de ceai acompaniază foarte bine o carte citită în tihnă, îți oferim acest beneficiu la fiecare vizită în biblioteca noastră. Te așteptăm cu mult drag (și ceai).

Reduceri 10%-20%

În funcție de abonamentul pe care îl deții, poți beneficia de reduceri la achiziția de cărți de până la 20%.

Ambalare cadou

Poți face un cadou frumos pentru un prieten sau un frate, beneficiind chiar și gratuit de acest serviciu în cadrul bibliotecii.

Tu și încă un prieten

Dacă dorești să împrumuți o carte pentru un prieten, o poți face având abonamentul plus. Astfel oferi un serviciu fie unui coleg sau unui prieten.

Înscrie-te!

Alege tipul de abonament pe care îl dorești, sau optează pentru o legitimație standard sau de elev/student!

Dacă ai nevoie de informații suplimentare, te rugăm să ne contactezi prin e-mail, la adresa office@bibliotecaezra.ro sau să ne faci o vizită în Timișoara, Piața Plevnei, nr. 4. Mulțumim!

FAQ – Întrebări frecvente

1. Cât costă împrumutul unei cărți?

Cărțile se împrumută gratuit, în baza unui abonament, sau în baza unei legitimații de bibliotecă.

3. Toate cărțile se împrumută?

Cărțile ce au ștampila bibliotecii aplicată pe una din primele pagini pot fi împrumutate. Cele care nu au ștampila bibliotecii nu pot fi împrumutate.

5. Ce se întâmplă dacă nu aduc cărțile la timp?

În primul rând vei împiedica alți cititori să împrumute cărțile pe care nu le aduci în termen. În funcție de gravitatea abaterii/întârzierii, se poate anula legitimația/abonamentul pe care îl ai, sau vei fi rugat să achiți prețul întreg pentru cartea pe care am fost nevoiți să o cumpărăm între timp.

7. Pot să mă înscriu pe o listă de așteptare a unor cărți ce nu se află în bibliotecă?

Da. Dacă o carte ce dorești să împrumuți este dată cuiva și nu există o alta în bibliotecă, te vom înscrie pe lista de așteptare. Aceasta va fi publică pe site-ul nostru (www.bibliotecaezra.ro), iar noi vom atenționa persoana la care se află cartea cu privire la cei aflați în lista de așteptare. În momentul în care este adusă cartea în bibliotecă, te vom anunța pentru a o putea ridica.

9. Se pot dona cărți către Mini Biblioteca EZRA?

Da, se pot dona cărți către bibliotecă în anumiți termeni și condiții. Vă rugăm să ne trimiteți un mesaj la adresa office@bibliotecaezra.ro sau să ne vizitați la sediu pentru mai multe detalii.

11. Se pot face stagii de practică și voluntariat?

Da. Pentru informații în acest sens vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau la adresa office@bibliotecaezra.ro sau să ne vizitați la sediu.

2. Câte cărți pot împrumuta simultan?

Cărțile se pot împrumuta în funcție de abonamentul sau legitimația ce o deții. Nu poți lua mai multe cărți decât îți permite abonamentul, înainte să returnezi cel puțin o parte din cărțile împrumutate.

4. Toate cărțile se pot cumpăra?

Cărțile ce nu au ștampila bibliotecii aplicată pe una din primele pagini pot fi cumpărate. Cele care au ștampila bibliotecii pot fi luate cu împrumut.

6. Dacă nu mă încadrez în termenul estimat pentru aducerea cărților în bibliotecă pot să prelungesc perioada de împrumut?

Da. Singura condiție este să mai existe pe raft altă carte identică și să nu fie nicio persoană în lista de așteptare pentru acea carte (vezi și întrebarea 7).

8. Pot comanda cărți ce nu se găsesc în bibliotecă?

Da, se pot comanda cărți pentru a fi cumpărate. Totodată se pot propune cărți pentru achiziție de către bibliotecă pentru împrumut ulterior.

10. Se poate rezerva spațiul pentru organizarea unui eveniment creștin?

Da. În cazul în care nu există un eveniment deja programat, există un spațiu care poate fi închiriat în anumite condiții pentru diverse evenimente. Pentru orice clarificări în acest sens vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau la adresa office@bibliotecaezra.ro sau să ne vizitați la sediu.